Dag van de bouw

Op zaterdag 4 juni heeft de Combinatie Parkeergarages Leiden Dura Vermeer – Besix de bouwplaats op de Lammermarkt opengesteld voor publiek. Tijdens de Dag van de Bouw is het project toegelicht door de medewerkers van de bouwcombinatie, gemeente Leiden, de architectenbureaus JHK en VVKH en door het archeologisch onderzoeksbureau BAAC.

In totaal hebben ruim 1.200 mensen de bouwplaats bezocht en een toelichting gekregen over de bouwwerkzaamheden, het ontwerp van de parkeergarage, de nieuwe inrichting van het maaiveld en konden bezoekers een deel van de archeologische vondsten bewonderen.

Rond de Dag van de Bouw is een fotowedstrijd georganiseerd. De mFotowedstrijd Dag van de Bouwooiste foto van de Dag van de Bouw krijgt een VIP-bezoek aan de bouwkuip en wordt uitgenodigd voor het persmoment met wethouder Laudy op de -7 vloer van de toekomstige parkeergarage. Uit de inzendingen is de mooiste foto uitgekozen. De bijgevoegde foto heeft gewonnen op originaliteit met een doorkijk naar de toekomstig gebruik van de parkeergarage. De foto is gemaakt door Fred van der Loo.